Aktiviteter

Fotoklubben er en fysisk fotoklub i Aalborg for fotoamatører.
Her kan du dele din passion for fotografi med både øvede og næsten nybegyndere.
Vi har egne lokaler og et studie, og vi mødes hver tirsdag aften. Det kræver medlemskab og kontingent at deltage i klubbens aktiviteter.

Hvad foregår der i klubben?

Fotoklubben holder klubaften hver tirsdag aften kl. 19.30 – ca. 22.00. I klubbens kalender kan du se, hvad vi har på programmet.

Showtime

Hver måned holder vi en aften med visning og drøftelse af fotos. Det klassiske format er, at medlemmer via hjemmesiden uploader 5-8 fotos, og at billederne så vises og drøftes med de fremmødte. Det er ofte både lærerigt og hyggeligt.

Indimellem tematiserer vi Showtime. Det kan fx være, at medlemmer viser fotos og fotografer, der har inspireret dem, at vi sætter os i mindre grupper og drøfter billeder, genrer, teknikker etc., eller noget helt tredje. Indimellem har vi lagt en raw-fil op, som medlemmer downloader og redigerer til sin egen version, som så vises og drøftes blandt andre medlemmers versioner.

Workshop

Det er klubaftener, hvor (næsten) alt kan ske. Der er plads til tekniksnak, diskussion af billeder, sidemandsoplæring, foto i studiet m.v., alt i større eller mindre grupper.

Der kan sagtens køre 4-5 forskellige workshops samtidig – det er medlemmerne selv, der vælger, hvad der skal på programmet. En meget populær tirsdags-aktivitet, som vi også prøver at holde en gang pr måned.

Klubkonkurrencen

Vores årlige klubkonkurrence bliver afviklet over fire gange pr. år. Medlemmerne kan hvert kvartal aflevere to digitale billeder og to papirbilleder (print) med frit tema, samt 2 digitale billeder med bundet tema. Billederne bedømmes af en eller flere eksterne dommere, som typisk kommer fra en anden fotoklub i landet.

Udover den interne fotokonkurrence, så hjælper vi hinanden til at komme med i nationale og internationale fotokonkurrencer – for selvfølgelig vil  Aalborg Fotoklub gerne “have pokaler i skabet” som bevis for, hvor gode fotografer vores medlemmer jo er. 

Fototure

Vi tager også tit ud af huset på fælles fototure. Dette på almindelige klubaftener om tirsdagen (mest om foråret og sommeren), derudover endagsture lidt længere væk, og endelig har vi etableret en rejsegruppe, hvor der arrangeres ture til udlandet.

Foredrag

For at få inspiration og høre hvordan andre gør ting, så har vi jævnligt besøg i klubben udefra.

Eftersom medlemsflokken akkumulerer 100+ års erfaring i fotografi, og da flere medlemmer rent faktisk har specialiseret sig indenfor særlige emner, så er der indimellem også forberedt foredrag med egne medlemmer.

Udstillinger

Da vi gerne vil gøre billedet til noget man ser – og bliver ved med at se på – så prøver vi at  komme med på udstillinger. Sammen med gallerier, kunstforeninger og andre partnere arbejder vi for. at medlemmernes bedste billeder gøres synlige og salgbare. 

Ligeledes arrangerer vi og inspirerer vi hinanden til at komme afsted til spændende kunst- og foto-udstillinger i ind- og udland. 

Det sociale 

Sidst men ikke mindst, så har vi også sociale aktiviteter i programmet – for jo bedre vi kender hinanden, jo sjovere er det, at ses og være med til ovenstående. Grundlæggende “leger & lærer vi sammen” i fotoklubben.

Derfor er der både sommer- og juleafslutning i vores kalender. Og det sociale er faktisk på programmet hver tirsdag!