Keld Væver - 50 år i klubben

AALBORG: Det sker ikke ret ofte, at en forening kan fejre et medlems 50 års jubilæum, men det skete i Aalborg Fotoklub på den seneste mødeaften.

Da blev det markeret med både lagkage, boblevand og ikke mindst masser af flotte fotografier, at Keld Væver, Aalborg, har været medlem af klubben siden 1966.

Han er 72 år og har fotograferet i næsten 60 år, idet han fik sit første kamera i konfirmationsgave. Der var tale om et boxkamera, der tog 6x9 cm negativer, som han fremkaldte selv ved at dyppe filmene i fremkaldervæske i en tallerken.

Keld Væver fortalte, at da han som 22-årig meldte sig ind i fotoklubben, kunne han godt se, at medlemmernes billeder stod bedre end hans egne, men han kom hurtigt efter det og har siden forsynet klubben med en støt strøm af flotte billeder, først og fremmest af landskaber, dyr og fugle.

Dengang handlede fotografi først og fremmest om sort/hvide papirbilleder, så jubilæumsaftenen bød på en del ord om filmtyper, som Ilford FP3 og FP4, fremkalderbade og papirtyper, som flere af klubbens yngre medlemmer slet ikke kan forholde sig til.

I de første år af Keld Vævers medlemstid holdt klubben sine møder på Konditori Kristine og senere på Skydepavillonen. Først i begyndelsen af 1980’erne fik klubben egne lokaler - de første i dele af det tidligere kreaturslagteri på Østerbro.

I alt har Aalborg Fotoklub mødtes 11 forskellige steder, mens Keld Væver har været medlem. I dag lejer man sig ind i kommunale lokaler på Lilletoften i Hasseris.

Klubbens medlemmer mødes hver tirsdag, men da Keld Væver blev medlem, var det kun to gange om måneden.

Den første tirsdag hver måned afleverede man billeder til bedømmelse og fik resultatet af forrige måneds aflevering, og det var ikke godt, hvis man fik sine billeder retur. Det var nemlig kun de dårligste, der blev returneret. De gode beholdt klubben.

Tredje tirsdag i hver måned var der foredrag om teknik, besøg af gæster udefra og lignende,

Keld Væver var også lystfisker i mange år, og det kombinerede han med fotograferingen. For når fiskene ikke ville bide, kunne man jo altid tage billeder.

Derfor er det blevet til mange fotos fra området ved Stinesminde ved Mariager Fjord:

- Der var det aldrig til at fange en fisk, fortalte Keld Væver.

Tekst: Flemming Junker
Foto: Torben Christensen